Özsu Balık
Özsu Balık Dil Değiştirme İkonu

Kapya Biber ve Kaparili Çipura Filetoları

Bugün size sofralarınızda fark yaratacak, oldukça basit tarifiyle çipura tarifi veriyoruz.

Pişirme süresi:15 dk.
Porsiyın: 2 kişilik

İÇİNDEKİLER:

  • Her biri 120 gr olan 2 çipura filetosu
  • Zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
  • kapari
  • 1 adet doğranmış kapya biber
  • Tuz biber

 

Hazırlanışı:

Çipura filetoların baharatlayın ve buzdolabında bekletin. Yağı bir tavada kızdırdıktan sonra biber, maydanoz ve kapari ekleyin. 3 dakika kısık ateşte soteleyin ve tuz ekleyin. Az yağlı sıcak bir ızgarada çipura filetolarını et tarafında üç dakika pişirin. Ardından sotelenmiş karışımı ekleyin ve filetoları deri tarafında iki dakika daha pişirin. Filetoları sotelenmiş biber ve kapari ile servis edin ve birkaç küçük limon dilimi ile süsleyin.

 

Afiyet olsun…