Fırında Limonlu Patatesli Levrek
2-3 kişilik
Pişirme süresi: 40 dk
MALZEMELER:
1 kg Levrek
Bir yemek kaşığı kekik
Bir yemek kaşığı maydanoz
Bir tutam taze çekilmiş biber
Bir yemek kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı toz tatlı kırmızı biber
Bir adet limon suyu
2 diş ezilmiş sarımsak
150 ml zeytinyağı
Garnitür için:
400 gr bebek patates
100 gr mantar
Birkaç dal taze kekik veya bir çay kaşığı kuru kekik
80 gr tereyağı
Bir adet ince dilimlenmiş limon
HAZIRLANIŞI:
Tavada zeytinyağını ısıtın ve sarımsağı hafifçe kavurun. Ocağı kapatın ve kekiği ekleyin.
Soğuyana kadar dinlenmeye bırakın ve ardından baharatların geri kalanını ve limon suyunu ekleyin.
Levreği hazırladığınız karışımla içte ve dışta ovun.
Üzerine limon dilimlerini yerleştirin ve pişirme ipi ile bağlayın. 180ºC’de önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Üzerini süslemek için patatesleri tuzlu suda 15 dakika haşlayın.
Daha sonra ikiye bölün ve mantar, tereyağı ve kekik ile birlikte bir fırın tepsisine koyun.
Tuz ve karabiberi ekleyip 25 daha dakika pişirin.
Servis yaparken levreğin sırt kemiğini çıkarın (kolay çıkacaktır) ve üzerine pişen suyu dökün. Tepsideki pişen patates ve mantar garnitürünü ekleyin.
Afiyet olsun