Özsu Balık
Özsu Balık Dil Değiştirme İkonu

Fırında Limonlu Patatesli Levrek

2-3 kişilik

Pişirme süresi: 40 dk

MALZEMELER:

1 kg Levrek

Bir yemek kaşığı kekik

Bir yemek kaşığı maydanoz

Bir tutam taze çekilmiş biber

Bir yemek kaşığı tuz

Bir yemek kaşığı toz tatlı kırmızı biber

Bir adet limon suyu

2 diş ezilmiş sarımsak

150 ml zeytinyağı

Garnitür için:

400 gr bebek patates

100 gr mantar

Birkaç dal taze kekik veya bir çay kaşığı kuru kekik

80 gr tereyağı

Bir adet ince dilimlenmiş limon

HAZIRLANIŞI:

Tavada zeytinyağını ısıtın ve sarımsağı hafifçe kavurun. Ocağı kapatın ve kekiği ekleyin.

Soğuyana kadar dinlenmeye bırakın ve ardından baharatların geri kalanını ve limon suyunu ekleyin.

Levreği hazırladığınız karışımla içte ve dışta ovun.

Üzerine limon dilimlerini yerleştirin ve pişirme ipi ile bağlayın. 180ºC’de önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Üzerini süslemek için patatesleri tuzlu suda 15 dakika haşlayın.

Daha sonra ikiye bölün ve mantar, tereyağı ve kekik ile birlikte bir fırın tepsisine koyun.

Tuz ve karabiberi ekleyip 25 daha dakika pişirin.

Servis yaparken levreğin sırt kemiğini çıkarın (kolay çıkacaktır) ve üzerine pişen suyu dökün. Tepsideki pişen patates ve mantar garnitürünü ekleyin.

 

Afiyet olsun